Jacobs Transport koopt acht MAN-trekkers

Jacobs Transport uit Genk heeft acht nieuwe MAN-trekkers in gebruik genomen. Het gaat deels om een uitbreiding van de vloot en deels om een vervanging. De investering past in de groeistrategie die momenteel wordt uitgewerkt.

Jacobs Transport is actief in personenvervoer met autocars en goederenvervoer. De specialiteiten zijn coilvervoer, conventioneel transport met huifwagens, containervervoer en koelvervoer. “Onze business is in deze coronatijden redelijk stabiel gebleven. We hebben enkele maanden een lichte daling van volume ondervonden bij onze automotive- en staalklanten, maar draaien nu weer op volle capaciteit”, zegt Jill Gielen, die onlangs als commercieel directeur werd aangesteld.

“De nieuwe trekkers zijn aangeschaft met het oog op groei. Ze zijn niet specifiek bedoeld voor een bepaalde activiteit. De trekkers zijn multifunctioneel zodat wij hiermee klanten bedienen uit verschillende sectoren. Zij brengen de vloot op een totaal van 78 eenheden”, zegt ze. “We hebben overigens veel in petto voor 2021 op het vlak van groeistrategie en we plannen nog bijkomende investeringen.”

 

Uithangbord

De trekkers vervangen ook deels bestaande eenheden. “Bij Jacobs Transport worden permanent trekkers vervangen om een jong wagenpark te behouden. De voertuigen en hun chauffeurs zijn het gezicht van onze klanten bij hun eindklanten. Daarom staan wij erop dat ze er verzorgd voorkomen en dat ze een professionele uitstraling hebben.”

Het Genkse bedrijf koos voor acht MAN TGX Euro 6 trucks. “Zij zijn van het type TGX, maar niet van het nieuwe model dat MAN nu op de markt brengt. De keuze om niet voor het nieuwe model te gaan, was bewust: zo vermijden we eventuele kinderziektes.”

Kat uit de boom

“Naar de toekomst toe geloven wij in alternatieve brandstoffen die het milieu minder belasten, maar met de eventuele afschaffing van de Mautvrijstelling voor lng-trucks door de Europese Commissie, kijken wij hier nog even de kat uit de boom”, voegt Gielen toe.

Openingsuren:

Ma. – vr. : 8:30 – 18:00
Zaterdag: 9:00 – 12:00
Zondag: Gesloten

We support You too?

Waar bent u naar op zoek?

Geef een zoekterm in en druk op “enter”.

Wens je een Offerte aan te vragen?

Aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen:

This site is registered on wpml.org as a development site.